Розмір тексту

Від волонтера ГО «Наш дім — Полтава» — до начальника молодіжного управління

Полтавська міська рада
Полтавська міська рада

Наближається День молоді. В організації заходів до цього свята брала участь 29-річна Анна Шавиро. Вона очолює управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської міськвиконкому з 17 травня 2011 року

Анна ШавироАнна Шавиро

Цьому призначенню передувала заява мера міста Полтави Олександра Мамая про те, що попередній начальник підрозділу Ігор Кислов не впорався із своєю роботою. Про себе та про стосунки із цими особистостями ми попросили розповісти очільницю управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

— Анно Святославівно, розкажіть, будь-ласка, про себе до моменту призначення на нинішню посаду.

— Народилася я у Полтаві, у родині працівників фізкультурно-педагогічного спрямування. Закінчила школу № 4. У 2006 році закінчила магістратуру Полтавського національного педагогічного університету по спеціальності «Психолог. Викладач психології». Маю диплом з відзнакою. Працювала у гімназії № 28 з 2003 по 2009 роки психологом і вела гурток практичної психології для школярів. Потім поступила до цільової аспірантури Інституту психології ім.Костюка при Академії педагогічних наук України, де навчаюся по нинішній час. Але із призначенням на посаду начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту мені довелося перевестися на заочну форму навчання. Тому що цільова аспірантура пов’язана із науковим стажем і трудовою. Наразі пишу дисертацію на тему «Саморегуляція поведінки студентської молоді». З цього приводу буду проводити дослідження у студентському середовищі Полтави.

— Як у вас складаються стосунки із вашим попередником Ігорем Кисловим?

— У принципі, можна сказати, що стосунків ніяких немає. У нас не виникає робочих питань, за консультаціями один до одного ми не звертаємося. Інколи перетинаємося на нарадах — вітаємося. Він працює зараз головою обласної ФСТ «Україна».

— Чим, окрім наукового стажу, вам довелося пожертвувати заради нинішньої посади?

— Не можу сказати, що чимось пожертвувала. Просто у нас країна така, що потрібно обирати, чому себе присвячувати. Але я вважаю, що, в принципі, можна поєднувати і встигати жити і на роботі, і вдома, і для своїх інтересів знаходити час. Намагаюся не втрачати нічого. У мене підростає двоє синів. Старший у цьому році йде у перший клас, молодшого спробуємо віддати у садочок.

— Ваш чоловік Юрій Шавиро депутат Київської районної у Полтаві раді. Він вас підтримує? І чи він встигає поєднувати і роботу, і особисте?

— Так, він і мені приділяє увагу, і синів виховує, як мужніх чоловіків. Юрій тренер, викладач з тхеквондо, президент федерації тхеквондо-ВТФ Полтавської області. Але це така робота, яка не вимагає щоденної зайнятості. Тому він і на засідання постійних комісій, і на сесії районної ради встигає. Ще й веде особистий прийом громадян. Але, думаю, про його депутатську діяльність вам варто поговорити із ним особисто.

— Як ви познайомилися із Олександром Мамаєм?

— З Олександром Федоровичем ми познайомилися два роки тому. Я виявила бажання бути волонтером у його громадській організації, як психолог, як автор статей для газети. Також давала коментарі для різних газет Полтави. Коли створювалася громадська приймальня — брала участь і у цьому. Олександр Федорович побачив, як я працюю, що мені подобається, — і призначив мене відповідальною за сектор громадсько-масової роботи. Ми відкривали дитячі майданчики, влаштовували концерти Наталії Май, підтримували громадські організації, які зверталися до нас по допомогу.

Коли оголосили конкурс на вакантну посаду начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту — я не відмовилася. Тому що мені подобається працювати з молоддю, з дітьми, я також спортсменка — маю перший розряд з плавання. Можна сказати, що я живу своєю нинішньою роботою.

Розповідь Анни Шавиро про роботу і плани управління у справах сім’ї, молоді та спорту читайте в наступному матеріалі.

Анна ДОВГОШЕЙ, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему