Розмір тексту

ДАІ Полтави перевірила тих, хто замінив автобуси «УМАК»

Перші дні без УМАКів співпали у Полтаві із рейдом ДАІ
Перші дні без УМАКів співпали у Полтаві із рейдом ДАІ | Фото: Євген Асауленко

Перші дні без УМАКів співпали у Полтаві із рейдом ДАІ — перевіряли дотримання правил перевезення пасажирів у громадському транспорті

У п’ятницю зранку багатьом мешканцям нашого міста було складно дістатися на роботу, тому що водії категорично відмовлялися брати пасажирів їхати стоячи. Виявляється, працівники ДАІ влаштували перевірку пасажирського транспорту. Профілактична операція «Автобус — 2011», за словами інспектора СЗГ УДАІ Сергія Машинського, спрямована на попередження аварійності та посилення транспортної дисципліни серед цієї категорії водіїв.

Але операція чомусь співпала із тим, що з полтавських доріг зникли автобуси СП «УМАК». Із 33 великих автобусів, які раніше обслуговували кільцеві маршрути № 20 і № 21, залишилося близько десятка.

Тільки за 17 червня було складено 113 адміністративних протоколів за порушення вимог перевезення пасажирів. Також виявлено 15 технічно несправних транспортних засобів, 8 водіїв керували без відповідних документів, у 6 маршруток був несправний або заблокований аварійний вихід, 54 перевізники порушили вимоги щодо перевезення понад встановлену кількість пасажирів у транспортному засобі.

Натомість заступник начальника відділу з питань транспортних перевезень та зв’язку Полтавського міськвиконкому Олександр Шендріков зазначив: життя без УМАКу забезпечують автобуси з резервних маршрутів. А працівники ДАІ попереджають: перевіряти пасажирський транспорт планують регулярно.

Тетяна ЄРМОЛЕНКО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему